Royal Veterinary College
Royal Veterinary College
Royal Veterinary College

Royal Veterinary College

Designed as a 'gateway building' to the College's Hertfordshire campus, the new building faces the central green area at its heart. A colonnade forms a pedestrian spine leading to other academic buildings.

The building houses the main reception as well as academic and administrative offices and a café. A key component is the new Learning Resources Centre which occupies the top floor of the building.

The building's careful environmental design incorporated an early use of ground coupling for heating and cooling via a displacement ventilation system.

The building has enhanced and given a sense of order both to the spaces around it (and especially the central lawn) and to the routes that pass through and around it. And it has done this with a combination of gravitas and lightness of touch that is truly rare.
Architecture Today

Our Team

Project Team

  • Client: Royal Veterinary College
  • Cost Planning: The Roger Wenn Partnership Limited
  • Structural Engineer: Price & Myers
  • Services Engineer: Hoare Lea
  • Landscape Architect: David Brown Landscape Design
  • Planning Supervisor: Day and England Stevensen Marsh
  • Contractor: Wates Construction
  • Photography: Lance McNulty

Related