Sports Hall, Bancroft's School
Sports Hall, Bancroft's School

Sports Hall, Bancroft's School

Bancroft’s School is a Grade II listed building located on the edge of Epping Forest. Our commission included preparation of a masterplan to establish a framework for future phased expansion and refurbishment of the school’s facilities.

The first phase of development provided kitchen and dining facilities  as well as classrooms and a sixth-form centre in the new Courtyard Building

This second phase of development consisted of a new sports hall beside the playing fields. The timber framed hall is naturally lit and ventilated and incorporates a canopy and sliding timber shutters for solar shading of the southern elevation.

Our Team

  • Chris Davies
  • Nicholas Hare
  • Russel Hayden
  • Chris Wood

Project Team

  • Client: Bancroft's School
  • Cost Planning: Stace Quantity Surveying
  • Structural Engineer: Alan Conisbee and Associates
  • Services Engineer: Crofton Design
  • CDM Coordinator: Stace Health and Safety
  • Contractor: Kilby & Gayford
  • Photography: Tim Crocker

Related